1. Śmietankowo-owocowe orzeźwienie – 3 blaty biszkoptu, przełożone puszystą bitą śmietaną z orzeźwiającym musem truskawkowym i owocami z puszki lub świeżymi owocami sezonowymi. Najbardziej popularny wśród naszych klientów.
  2. Schwarzwaldzki – 3 ciemne biszkopty czekoladowe, nasączone alkoholem i sokiem z wiśni, przełożone delikatną świeżo ubitą śmietaną z dodatkiem wiśni.
  3. Czekoladowo-orzechowa klasyka – 3 blaty ciemnego biszkoptu, przełożone czekoladowym kremem z orzechami. Dodatkiem do tortu mogą być rodzynki nasączone w rumie.
  4. Budyniowo-orzechowa rozkosz – 3 blaty orzechowego biszkoptu, przełożone delikatnym kremem budyniowym.
  5. Wiśnie w czekoladzie – 3 blaty czekoladowego biszkoptu, przełożone kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni.
  6. Galaretkowy raj – 3 blaty biszkoptowe, przełożone śmietana lub kremem waniliowym z dodatkiem kawałków galaretki
  7. Bakaliowa kompozycja – 3 blaty biszkoptu nasączone alkoholem, przełożone kremem russel z dodatkiem bakalii.
  8. Czekoladowe ganach – 3 blaty biszkoptu przełożone delikatnym musem czekoladowym
  9. Aromatyczna kawa – 3 blaty jasnego biszkoptu nasączone kawą z rumem, przełożone puszystym nadzieniem o delikatnym smaku kawowym
  10. Adwokatowa wykwintność – 3 blaty ciemnego biszkoptu nasączone adwokatem, przełożone delikatnym kremem adwokatowym.
  11. Nutka czekolady – 3 ciemne blaty biszkoptowe, przełożona kremem czekoladowym z kawałkami ciemnej czekolady.
  12. Rumowa magia – jasny biszkopt zamknięty w podwójnym kakaowym biszkopcie, przełożone kremem czekoladowym, nasączony rumem oraz oblany czekoladą.
  13. Bezowa słodycz – 2 blaty puszystej bezy przełożone delikatnym kremem waniliowym z dodatkiem wiśni.
  14. Dziecięca specjalność – 3 blaty biszkoptu przełożone kremem karmelowy z dodatkiem kawałków czekolady
  15. Chrupek – 3 blaty biszkoptu przełożone kremem budyniowym (możliwość dodania czekolady lub orzechów) z cienką warstwą karmelu z chrupiącymi drobinkami.
  16. Malinowy smak (dostępny w sezonie letnim) – 3 blaty biszkoptu przełożone delikatnym musem malinowym, grubą warstwą bitej śmietany, z dodatkiem świeżych malin lub borówek amerykańskich.
  17. Gruszkowy – 3 blaty jasnego biszkopty przełożonego delikatnym musem gruszkowym wykonanym na bazie śmietany z dodatkiem owoców gruszki.
  18. Roscher – 3 blaty ciemnego biszkoptu, z dodatkiem serka mascarpone, śmietany orzechów laskowych oraz nuttelli, całość pokrywa czekoladą. new
  19. Czarny las – 3 blaty biszkoptu z dodatkiem musu wykonanego na bazie śmietany i borówek. new
  20. Owocowa ekspresja – 3 blaty biszkoptu przełożone puszystą śmietaną z dodatkiem owoców manga i marakui. new
  21. Truskawki w czekoladzie – 3 blaty biszkoptu z musem truskawkowym oraz delikatnym kremem czekoladowym z dodatkiem kawałków czekolady.
  22. Tiramisu – 3 blaty czekoladowego biszkoptu nasączonego kawą z dodatkiem musu truskawkowego oraz tiramisu! new
Skomponuj swój własny smak :)
Torty śmietankowe:
  • mus truskawkowym
  • mus malinowy
  • mus borówkowy
  • mix owoców z puszki (brzoskwinia, ananas, mandarynka)
  • gruszka
  • mango i marakuja
  • maliny (w sezonie)
  • borówka amerykańska (w sezonie)
  • kokos
Połączenie tortów śmietankowych z kremowymi np.:
  • mus truskawkowy z kremem czekoladowym
  • mus borówkowy z kremem waniliowym i owocami
Torty kremowe:
  • krem czekoladowym
  • krem orzechowy
  • krem kawowy
  • krem karmelowy
  • tiramisu
Dodatki:
  • orzechy
  • bakalie
  • czekolada
  • migdały

Każdy z tortów na życzenie klienta może zostać dodatkowo nasączony w mniejszym lub większym stopniu alkoholem.
Cena tortów nasączonych alkoholem jest proporcjonalna do zawartości alkoholu.

Zdobienie tortów:

Torty mogą być pokryte:

  • masą cukrową tzw: w stylu angielskim
  • czekoladą plastyczną białą lub ciemną
  • oblany ciemna czekoladą
  • obsypany po bokach kokosem, orzechami lub wiórkami czekoladowymi